ŠTO ZNAMO O RODNOJ IDEOLOGIJII?

     Rodnu teoriju je osmislio 1950-ih američki psiholog John Money. Rodna teorija je protivna prirodi žene i muškarca.
      Budući da je rodna ideologija znanstveno neutemeljena ona pokušava ući na mala vrata.
Pokušavaju se nasilno ugurati u mnoge dokumente izbjegavajući stručne argumente pod svaku cijenu. Jedan od njih je ISTAMBULSKA KONVENCIJA. Takozvani zakon o rodnom samoodređenju omogućuje osobi da promijeni spol u svojim osobnim dokumentima i to na temelju onoga što kaže – da se osjeća pripadnikom suprotnog spola (čak i bez kirurško hormonske promjene spola). Jako je žalosno da prema tim navodnim zakonima muškarci (dječaci) mogu ulaziti u ženske (i za djevojčice!) svlačionice i javne zahode.
Sramotno je da se zabranjuje riječ mama i tata nego uvode roditelj1 i roditelj2.
Umjesto ona ili on uvode zamjenicu ONO. U vrtićima nam žele djecu „rodno“ odgajati preko oblačenja, igračaka, slikovnica itd. Žele ukinuti majčin dan i očev dan. Žele nam uvesti da na satu plesa dječaci nose suknjice i uvjeriti ih da se super osjećaju.
Gnjusno zar ne?
Idemo natrag u prošlost zbog koje nam nameću RODNU IDEOLOGIJU.

    John William Money (8. srpnja 1921. – 7. srpnja 2006.) bio je novozelandski psiholog, seksolog i pisac poznat po svojim istraživanjima seksualnog identiteta i biologije roda . Bio je jedan od prvih istraživača koji je objavio teorije o utjecaju društvenih konstrukata RODA na individualno formiranje rodnog identiteta. Money je uveo pojmove rodni identitet, rodnu ulogu i seksualnu orijentaciju, te popularizirao termin PARAFILIJA.
     Radeći s endokrinologom Claudeom Migeonom, Money je osnovao „Johns Hopkins Gender Identity Clinic“, prvu kliniku u Sjedinjenim Državama koja je izvodila operacije promjene spola i na dojenčadi i na odraslima.
Akademska studija iz 1997. kritizirala je Moneyev rad u mnogim aspektima, posebno u pogledu nenamjerne promjene spola djeteta Davida Reimera . Reimer je počinio samoubojstvo u 38. godini, a njegov brat je umro od predoziranja u 36. godini. Neke od Moneyevih terapija uključivale su seksualnu aktivnost između dva brata.

• Money je predložio i razvio nekoliko teorija i srodnu terminologiju, uključujući rodni identitet , rodnu ulogu , rodni identitet/ulogu i mapu ljubavi . Popularizirao je pojam paraphilia (koji se pojavljuje u DSM-III , koji će kasnije zamijeniti perverzije ) i uveo je pojam seksualne orijentacije umjesto seksualne sklonosti , tvrdeći da privlačnost nije nužno stvar slobodnog izbora.
• Money je bio profesor pedijatrije i medicinske psihologije na Sveučilištu Johns Hopkins od 1951. do svoje smrti. Između 1960. i 1961. Suradnik je dva rada s Richardom Greenom , “Neskladna rodna uloga: negenitalne manifestacije kod dječaka u predpubertetu” i “Efeminacija u dječaka u predpubertetu: sažetak jedanaest slučajeva i preporuke za vođenje slučaja.

• Money je 1965. godine osnovao „Johns Hopkins Gender Identity Clinic“ zajedno s Claudeom Migeonom koji je bio voditelj pedijatrijske endokrinologije na Johns Hopkinsu. Bolnica je počela provoditi operacije promjene spola 1966. i bila je prva klinika u Sjedinjenim Državama koja je to učinila. Na Johns Hopkinsu, Money je također bio uključen u Jedinicu za seksualno ponašanje, koja je vodila studije o operacijama promjene spola . Godine 2002. primio je medalju Magnus Hirschfeld od Njemačkog društva za društveno-znanstveno istraživanje seksualnosti .O njemu ćemo u kasnijim redovima.

Spolno proizvoljne razlike su one koje su čisto konvencionalne: na primjer, odabir boja (baby plava za dječake, ružičasta za djevojčice ). Neke od potonjih razlika odnose se na životne aktivnosti, kao što su prilike za karijeru muškaraca u odnosu na žene. Naposljetku, Money je stvorio danas uobičajeni izraz rodna uloga koji je razlikovao od koncepta tradicionalnije terminološke spolne uloge . To je proizašlo iz njegovih proučavanja interspolnih osoba. Prema Moneyju, genitalije i erotske seksualne uloge sada su, prema njegovoj definiciji, trebale biti uključene pod općenitiji izraz “rodna uloga” uključujući sve negenitalne i neerotske aktivnosti koje su definirane konvencijama društva za primjenu muškarcima ili ženama.

Utjecaj rodne ideologije je uzeo maha te sve više ide na mlađu populaciju i temelje seksualne edukacije prema njoj. Najutjecajniji liječnik za to je dr.Magnus Hirschfeld. O njemu ćemo u idućem članku.
Autor: Marina Pepelnjak
Izvori:wikipedia engleska,wikipedia hrvatska

ŠTO ZNAMO O RODNOJ IDEOLOGIJII? (2. dio)

     Suočavamo se s novim poimanjem ljudske seksualnosti, zapravo s NOVOM IDEOLOGIJOM SEKSUALNOSTI.
Rodna ideologija UDARA na same čovjekove korijene. Jako zanimljivo do sada.
Pripremite se jer bit će zanimljivo u idućim rečenicama.
     Kakva osoba je pokrenula rodnu ideologiju koja se nasilno nameće ljudima koji nisu istog mišljenja? Između ostalog preko medija i društvenih mreža ideološkim svjetonazorom zaluđuje se mlađu populaciju koja je tek u otkrivanjU svog identiteta..
Bez čvrstoga uporišta u biologiji, tradiciji i kulturi, ona polazi od pretpostavke da je čovjek sam po sebi bezrodno biće.
Polazeći od tvrdnje SIMONE DE BEAUVOIR, jedne od idejnih začetnica rodne ideologije kaže ovako; da se ženom ne rađa nego se ženom postaje.

    Magnus Hirschfeld (14. svibnja 1868. – 14. svibnja 1935.) bio je njemački liječnik i seksolog školovan prvenstveno u Njemačkoj ; bazirao je svoju praksu u Berlin-Charlottenburgu tijekom weimarskog razdoblja. Otvoreni zagovornik seksualnih manjina , Hirschfeld je osnovao Znanstveno-humanitarni odbor i Svjetsku ligu za seksualnu reformu . Povjesničar Dustin Goltz opisao je odbor kao “prvo zagovaranje prava homoseksualaca i transrodnih osoba “. “Hirschfeldove radikalne ideje promijenile su način na koji Nijemci razmišljaju o seksualnosti.
    Hirschfeld je bio meta nacista jer je bio židov i gay. Pretukli su ga aktivisti 1920., 1933. njegov Institut za seksologiju je otpušten, a nacisti su mu spalili knjige. Bio je prisiljen otići u egzil u Francusku , gdje je i umro 1935.
Tijekom svog boravka u Chicagu , Hirschfeld se uključio u homoseksualnu subkulturu u tom gradu. Zapanjen suštinskim sličnostima između homoseksualnih subkultura Chicaga i Berlina.
    Hirschfeld je prvi razvio svoju teoriju o univerzalnosti homoseksualnosti diljem svijeta, dok je u knjigama i novinskim člancima istraživao postojanje gay subkultura u Rio de Janeiru , Tanger i Tokio. Zatim je započeo naturopatsku praksu u Magdeburgu ; 1896. preselio je svoju praksu u Berlin-Charlottenburg . Njegovo seksološko istraživanje bilo je vođeno empirizmom i aktivizmom, vođeno uvjerenjem da je seksualna ideologija judeo-kršćanske civilizacije ozbiljna prepreka razumijevanju seksualnosti i reformi zakona i praksi koje je reguliraju.

     Zid obložen slikama o transosobama koji su promijenili kirurški spol, a i onih koji nisu nego samo PODVRGNUTI hormonskOJ terapijI.

     Godine 1919. Hirschfeld je otvorio prvi svjetski seksološki Institut za seksualne znanosti, Berlin;
Budući da je bio Židov, homoseksualac i aktivist za seksualno oslobođenje.

    Imao je črčkalije nacrtane u svojoj bilježnici i slike o transrodnim osoba koje je Kinsey arhivirao i upotrebljavao u svoje studije.Tko je Alfred Kinsey? Saznat ćete ubrzo.
Hirschfeldovo uvjerenje u prirodnu raznolikost seksualnih i rodnih identiteta radikalno se razlikovalo od tradicionalnih pogleda na seksualnost i fiksne rodne uloge koji su bili rašireni u to vrijeme.
Bio je posebno zainteresiran za proučavanje istospolne ljubavi i želje. Tvrdio je da je istospolna ljubav tj.želja urođena ili inrođeno. Hirschfeld je inzistirao da osobe sa seksualnošću ne određuje njegov karakter ili osobnost ništa više kao da je rođen kao ljevak ili dešnjak.

     Hirschfeldove ideje o spolu, rodu i seksualnosti bile su revolucionarne i radikalne u kasnom devetnaestom i ranom dvadesetom stoljeću. Njegov je rad predstavljao trend u nastajanju u Njemačkoj kako se o seksualnim pitanjima počelo otvorenije raspravljati i proučavati.
     Kao dio svog proučavanja roda, Hirschfeld je 1910. godine skovao riječ “ Transvestit ” (“transvestit”) kao medicinski i znanstveni izraz. Njemački izraz bio je rani pokušaj definiranja nesukladnih rodnih identiteta. U kasnom dvadesetom i dvadeset i prvom stoljeću, LGBTQ+ zajednice izgradile su ovaj jezik i dovele ga u pitanje.
Posljednjih desetljeća Hirschfeld je sve više priznat kao rani PIONIR pokreta za LGBTO+.
Rodna ideologija kaže da mi zapravo nismo žene i muškarci na temelju prirodnih činjenica koje nas određuju.
u Idućem nastavku nastavljamo tko je idući doktor i na koji način je gledao na rodnu ideologiju.
Autor: marina Pepelnjak
Izvor:wikipedia engleski i hrvatski